FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pocar se nada da će preostali bjegunci brzo završiti u Den Haagu

SARAJEVO, 15. svibnja (Hina) - Predsjednik Međunarodnog kaznenogsuda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Fausto Pocar izjavio je u ponedjeljaku Sarajevu da taj sud mora što prije zaokružiti sve planirane procesete je stoga nužno da se preostali odbjegli optuženici uskoro nađu upritvoru.
SARAJEVO, 15. svibnja (Hina) - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Fausto Pocar izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu da taj sud mora što prije zaokružiti sve planirane procese te je stoga nužno da se preostali odbjegli optuženici uskoro nađu u pritvoru.

"Nadam se da će Tribunal uskoro uskoro uspjeti zaokružiti sve započete procese. Naš plan traži da se svi optuženi dovedu pred sud, uključujući šestoricu koji su još na slobodi", izjavio je sudac Pocar nakon sastanka kojega je imao s predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejmanom Tihićem.

Predsjednik Haškog suda je dodao kako su Radovan Karadžić i Ratko Mladić samo najpoznatiji bjegunci no i preostalu četvoricu odbjeglih optuženika treba smatrati veoma važnima.

Sulejman Tihić izjavio je kako su vlasti njegove zemlje potpuno spremne na nastavak suradnje s ICTY-jem te da čine sve što je u njihovoj moći ne bi li se najtraženiji optuženici što prije priveli pravdi.

"Mi držimo da je rad ICTY-a značajno doprinio promjeni svijesti kod mnogih ljudi. Sve je manje onih koji zločince i dalje smatraju herojima", kazao je Tihić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙