FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU žali zbog neuspjeha ustavnih reformi u BiH

BRUXELLES, 15. svibnja 2006. (Hina) - Europska unija je u ponedjeljaku Bruxellesu izrazila razoračanje zbog neusvajanja ustavnih promjena uBosni i Hercegovini i pozvala vlasti u toj zemlji da nastavi snaporima na promjeni ustava, koje trebaju omogućiti funkcionalnijudržavu.
BRUXELLES, 15. svibnja 2006. (Hina) - Europska unija je u ponedjeljak u Bruxellesu izrazila razoračanje zbog neusvajanja ustavnih promjena u Bosni i Hercegovini i pozvala vlasti u toj zemlji da nastavi s naporima na promjeni ustava, koje trebaju omogućiti funkcionalniju državu.

"Vijeće je izrazilo žaljenje što Zastupnički dom Bosne i Hercegovine nije prihvatio ustavnu reformu. Vijeće je potaknulo vlasti u BiH da ne štede napora kako bi se nastavilo s procesom ustavne reforme s ciljem da građani BiH dobiju funkcionalnije državne strukture, koje mogu bolje ispunjavati europske standarde", kaže se u zaključcima ministara vanjskih poslova EU-a.

U Europskoj uniji ističu da ustavne promjene u BiH nisu uvjet za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ali dodaju da država mora imati odgovarajuću institucionalnu infrastrukturu, koja će omogućiti odgovarajuću provedbu toga sporazuma, kada jednom bude zaključen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙