FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadam odbio izjaviti pred sudom osjeća li se krivim

BAGDAD , 15. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Bivši irački predsjednik SadamHusein u ponedjeljak je odbio odgovoriti na pitanje suca Raufa AbdelaRahmana osjeća li se krivim nakon čitanja točaka optužnice protivnjega, među kojima i one koja ga tereti na ubojstvo i mučenja višestotina šijitskih seljaka, izvijestile su u ponedjeljak agencije.
BAGDAD , 15. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Bivši irački predsjednik Sadam Husein u ponedjeljak je odbio odgovoriti na pitanje suca Raufa Abdela Rahmana osjeća li se krivim nakon čitanja točaka optužnice protiv njega, među kojima i one koja ga tereti na ubojstvo i mučenja više stotina šijitskih seljaka, izvijestile su u ponedjeljak agencije.

Sadam je pozorno saslušao za što ga optužnica tereti, a zatim je odbio odgovoriti na pitanje osjeća li se krivim po njezinim točkama.

"Ne mogu odgovoriti s "da "ili "ne" na optužbe koje se odnose samo na početak procesa, a ne uzimaju se u obzir svjedočenja svih osoba koje su se pojavile pred sudom", rekao je Sadam ustavši sa stolice u prostoru za optuženike.

"Na ovakav se način ne razgovara s predsjednikom Iraka. Ja ne priznajem sud koji, po iračkom ustavu, ne može suditi jednome šefu države. Ova optužnica ne može utjecati na mene, ona ne može pomaknuti nijednu vlas s moje glave. Važni smo samo irački narod i ja. Ja sam predsjednik Iraka izabran voljom iračkoga naroda", rekao je Sadam, na što ga je sudac Rahman podsjetio: "To ste bili, ali više niste."

Ustanovi li sud Sadamovu krivnju, bivši irački diktator mogao bi dobiti smrtnu presudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙