FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 21. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Demokratski centar (DC) će u Velikoj Gorici koalirati s koalicijom SDP-HNS-HSLS jer ima konkretnije programe, a sporazum o suradnji bit će potpisan u nedjelju kada će biti više riječi o programima, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt. Odgovarajući na novinarski upit kazala je da će se tada objaviti i raspored vlasti u Velikoj Gorici, dodajući da bi gradonačelnik trebao biti iz SDP-a, dogradonačelnik iz DC-a, a mjesto drugog dogradonačelnika pripalo bi HNS-u. Predsjednik velikogoričkog Gradskog vijeća bio bi iz DC-a, a zamjenici iz SDP-a i HDZ-a, kazala je Škare Ožbolt govoreći o sinoć parafiranom sporazumu o suradnji SDP-ove koalicije s DC-om.

ZAGREB - U povodu blagdana Uskrsa premijer Ivo Sanader danas je čestitao mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću, te svim vjernicima pravoslavne vjere. "U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, želim Vama, Vašem svećenstvu i svim pravoslavnim vjernicima sretan i veseo Uskrs," kaže se u premijerovoj čestitki.

ZAGREB - Dan planeta Zemlje, 22. travnja, jedini je događaj koji se u isto vrijeme slavi u čitavom svijetu, a ove se godine obilježava pod sloganom "Kampanja za rješavanje problema klimatskih promjena". Promjene klime ne mogu se zaustaviti, ali se mogu usporiti. Klima se polako mijenja stoljećima, izmjenjuju se hladna i topla razdoblja, no u zadnje vrijeme promjene su znatno brže. Znanstvenici smatraju da je do ubrzanog zatopljenja došlo zbog ljudskog djelovanja, znatnog povećanja količine plinova koji svakodnevno odlaze u atmosferu, a s druge strane velike sječe šuma. Upozoravaju da su zbog klimatskih poremećaja već vidljivi razorni učinci poplava i uragana, te da je zbog toga nužno voditi računa o zaštiti okoliša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙