FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Proslavljen Dan Marjana

SPLIT, 14. svibnja 2006. (Hina) - Pučkom feštom pod nazivom "Marjane,naš Marjane" danas je proslavljen Dan Marjana - simbola grada Splita.
SPLIT, 14. svibnja 2006. (Hina) - Pučkom feštom pod nazivom "Marjane, naš Marjane" danas je proslavljen Dan Marjana - simbola grada Splita.

Na pozornici kod Zoološkog vrta održan je središnji program. Nastupala su splitska kulturno-umjetnička društva, a najviše je bilo dječjih grupa i mažoretkinja.

Građane, kojih je zbog kiše bilo nešto manje nego što se očekivalo, pozdravio je predsjednik Društva "Marjan" Ivo Lozić, koji je tom prigodom rekao da se Marjan od godine 1903. neprekidno i organizirano čuva. Također je upozorio na sve veću betonizaciju i čestu bespravnu izgradnju na padinama Park-šume Marjana.

Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić pozdravio je građane te rekao kako se neće dopustiti da se ograđeni, zaštićeni dio Marjana na bilo koji način devastira.

Na Marjanu je danas bila i bogata ugostiteljska ponuda, a podijeljeno je i nekoliko tisuća porcija graha.

Inače već od osam sati besplatnim se prijevozom koji je organizirao Splitski promet moglo doći na Marjan.

U sklopu proslave organizirano je mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka, a skautski klub "Marjan" na podignitome malom skautskom logoru demonstrirao je svoje vještine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙