FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 14. svibnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Zemlje članice Europske unije do 2020. trebaju 20 posto tradicionalnih goriva u prometu zamijeniti biogorivima (biodizel, bioetanol, bioplin, biovodik i ostala), a to je obveza i za zemlje kandidate za prijam u EU, među kojima je i Hrvatska. Do 2005. je biogorivo u EU trebalo sudjelovati s barem dva posto u ukupnom udjelu goriva, a zatim bi se udio u svakoj članici povećavao i do 2010. dosegnuo 5,75 posto. Vladinom Uredbom o kakvoći biogoriva i Hrvatska si je zadala cilj da do kraja 2010. rabi 5,75 posto biogoriva u ukupnoj potrošnji goriva. U Hrvatskoj je za sada samo jedan pogon za proizvodnju biodizela, u Ozlju, kapaciteta 30.000 tona. Vlasnik pogona Vlado Rožić Hini je rekao da u ponedjeljak počinje proizvodnja te da će biodizel izvoziti u Austriju i Italiju.

ZAGREB - Majku četvorice poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Katu Šoljić danas je, u povodu Majčinog dana, posjetila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Kata Šoljić nalazi se na rehabilitaciji u Ustanovi za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u zagrebačkom naselju Gajnice, a potpredsjednica Kosor prilikom posjeta uručila joj je svoju odluku o sufinanciranju dijela troškova smještaja i rehabilitacije. Čestitajući svim majkama u Republici Hrvatskoj Majčin dan, potpredsjednica Kosor rekla je kako je Kata Šoljić neprijeporni simbol Domovinskog rata i moralna potpora u njezinu radu, te da kao majka četvorice poginulih hrvatskih branitelja zaslužuje posebnu pozornost čitave Hrvatske.

ZAGREB - Najstariji hrvatski poslovno-financijski tjednik "Privredni vjesnik", nakon obavljenog redizajna i okrupnjavanja redakcije, danas je ponovno krenuo iz tiskare kako bi od ponedjeljka 15. svibnja dolazio na 100.000 radnih stolova, u svaku hrvatsku tvrtku, državnu i društvenu instituciju. Na 32 stranice novinskog formata svakog ponedjeljka list će donositi vijesti o poslu, aktualne informacije, analize, savjete, stavove i mišljenja. Daljnje izlaženje Privrednog vjesnika podržala je Hrvatska gospodarska komora, preuzimajući većinski vlasnički udjel u tjedniku kojega je ona i pokrenula 1953. Prvi broj prati i posebno izdanje "Hrvatska i EU", kao doprinos posebno osjetljivom trenutku za gospodarstvo kakav je višegodišnji proces pristupnih pregovora Hrvatske Europskoj uniji.

PRELOG - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4 sata između Preloga i naselja Oporovec smrtno je stradala 25 godišnjakinja iz Preloga. Do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine, izvijestila je međimurska policija. Upravljajući "opel astrom" 22 godišnji vozač iz Svete Marije izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u drvo na cesti. On je zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržan u čakovečkoj bolnici, a suvozačica je poginula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙