FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CosmoCaixa u Barceloni dobio europsku muzejsku nagradu

BARCELONA, 14. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Muzej znanosti CosmoCaixa izBarcelone dobitnik je europske muzejske nagrade za 2006. kojudodjeljuje Europski forum muzeja, institucija pod pokroviteljstvomVijeća Europe, objavljeno je u nedjelju.
BARCELONA, 14. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Muzej znanosti CosmoCaixa iz Barcelone dobitnik je europske muzejske nagrade za 2006. koju dodjeljuje Europski forum muzeja, institucija pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, objavljeno je u nedjelju.

Muzej kojeg je financirala banka La Caixa 2004. godine u svom postavu ima rješenja "velike kreativnosti i inteligencije", ocijenio je žiri.

Muzej koji se prostire na devet katova, od kojih šest podzemnih, uključuje i "poplavljenu šumu" - točnu reprodukciju više od tisuću kvadratnih metara amazonske šume u Brazilu, "povijesnu dvoranu" od velikog praska do današnjih dana i "geološki zid" koji omogućuje tumačenje geološke evolucije svijeta.

Direktor muzeja Jorge Waensberg također je omogućio posjetiteljima da dodiruju eksponate i koriste svojih pet osjetila tijekom posjeta muzeju.

Nagrada Vijeća Europe kojom se nagrađuje muzej koji najviše pridonosi razumijevanju raznolikosti europskog kulturnog nasljedstva, dodijeljena je londonskom muzeju Churchill.

Eksperimentalni park Tom Tits, iz švedskog mjesta Sodertalje dobio je nagradu Micheletti, koja se dodjeljuje industrijskom ili tehničkom muzeju.

Posljednjih godina dobitnici Europskih nagrada muzeja bili su Muzej Guggenheim u Bilbau, Olimpijski muzej u Lausannei i muzej civilizacija u Ankari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙