FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Festival znanosti u Rijeci

RIJEKA , 24. travnja 2006.(Hina) - Festival znanosti, koji će seodržavati do 28. travnja s ciljem popularizacije znanosti ipribližavanja građanstvu znanstvenih dostignuća, svečano je otvorendanas u Rijeci.
RIJEKA , 24. travnja 2006.(Hina) - Festival znanosti, koji će se održavati do 28. travnja s ciljem popularizacije znanosti i približavanja građanstvu znanstvenih dostignuća, svečano je otvoren danas u Rijeci.

Festival, koji se istodobno održava u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci, sastoji se od predavanja, izložbi, okruglih stolova i radionica.

Rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina, govoreći na otvaranju, upozorio je na činjenicu da u Hrvatskoj samo dva posto aktivnog stanovništva radi u obrazovanju, dok je u susjednoj Sloveniji taj postotak 18, a u Švedskoj 35. Rukavina je rekao kako je zadaća ove manifestacije podići svijesti o potrebi uvođenja obrazovanja i znanosti u sve sektore društva.

Veći dio riječkoga programa odigravat će se u školama gdje će znanstvenici i stručnjaci djeci i mladima približavati pojedine aspekte znanosti ili voditi radionice iz psihologije, biologije, fizike, informatike i drugih znanosti. Predavanja za građanstvo održavat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a teme će, među ostalima, biti "Nikola Tesla - čarobnjak vizija", "Kukci - najuspješnija skupina organizama na Zemlji?", "Učenje i pamćenje - dar i prokletstvo", "San o besmrtnosti - zašto starimo" i druge.

Jedna od radionica s temom "Energija i zaštita okoliša" održat će se u Lubenicama na Cresu u organizaciji Centra za održivi razvoj - Ekopark Pernat.

Organizatori riječkog Festivala znanosti su udruga "Zlatni rez" iz Rijeke, koja se bavi promicanjem i usavršavanjem nastave prirodnih znanosti, Filozofski fakultet u Rijeci i riječko Sveučilište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙