FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Liburnija ili reprezentacija Turske

ŠIBENIK, 13. svibnja 2006. (Hina) - U pretposljednjem, 4. kolu finalnogturnira za Hrvatski šahovski kup došlo je do promjene na vrhu. Dok suvodeće momčadi Liburnije vodile veliku borbu sa Zagrebom, odnosnoRijekom, reprezentacija Turske iskoristila je "jockera" i visokompobjedom nad Varaždinom s 3,5:0,5 prešla u vodstvo.
ŠIBENIK, 13. svibnja 2006. (Hina) - U pretposljednjem, 4. kolu finalnog turnira za Hrvatski šahovski kup došlo je do promjene na vrhu. Dok su vodeće momčadi Liburnije vodile veliku borbu sa Zagrebom, odnosno Rijekom, reprezentacija Turske iskoristila je "jockera" i visokom pobjedom nad Varaždinom s 3,5:0,5 prešla u vodstvo.

Turci, koji se u šibenskom Solarisu pripremaju za olimpijadu u Torinu koja počinje za sedam dana, djelovali su vrlo impresivno. Atalik je nadigrao Ljubomira Oraka, Atakisi Milu Marasa, a Erturan Marka Makaja. Utješnih pola boda za Varaždince osvojio je Ladislav Havaš protiv Esena. Istodobno, derbi kola između prvog sastava Liburnije i Zagreba, te Rijeke i druge momčadi Liburnije poslije velike borbe završeni su neodlučenim rezultatom 2:2. Zanimljivo je da su u meču Liburnija - Zagreb odlučene sve četiri partije. Robert Markuš je pobijedio našeg reprezentativca Mladena Palca, a Duško Pavasović Gorana Dizdara. No, čast Zagrepčana spasili su olimpijac Robert Zelčić i velemajstor Nenad Šulava, koji su svladali Davora Rogića, odnosno Milana Vukića.

U riječkom okršaju Rijeke i druge momčadi Liburnije Boris Golubović je izgubio mod Ante Šarića, ali je veteran Josip Rukavina nadigrao mladog Darka Dorića. Osijek je neočekivano pobijedio zagrebačku Mladost s 2,5:1,5. Zoran Jovanović je nanio novi poraz europskom prvaku Zdenku Kožulu, Ivan Leventić je svladao veterana Juru Nikolca, a Davorin Kuljašević je ublažio poraz Mladostaša pobjedom nad Zdenkom Jušićem. Odlično igra i ženska reprezentacija Turske, koja se pobjedom nad šibenskom Jadranskom bankom s 2,5:1,5 vinula do sedmoga mjesta. U ostalim susretima druga selekcija Turske i Split odigrali su neodlučeno 2:2, Skradin je nečekivano pobijedio Šibenik s 3:1, a šahistice Lucija Kvarner banke pregazile su mladu momčad Podravke s 4:0.

Prije posljednjeg kola vodi Turska-A s 11,5 bodova, s pola boda prednosti ispred prve i druge momčadi Liburnije. Dalje slijede Zagreb s 10,5 bodova, Rijeka ima 10, Osijek 9,5 , Turska-C 9, Mladost i Varaždin 8, Split i Turska-B 7,5 , Jadranska banka 7, Lucija Kvarner banka 6,5 , Šibenik 4 i Podravka 1 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙