FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Visoke pobjede favorita

ŠIBENIK, 10. svibnja 2006. (Hina) - U hotelskome naselju Solarisnedaleko od Šibenika počeo je 15. Hrvatski kup na kojem sudjeluje samo14 muških i dva ženska sastava.
ŠIBENIK, 10. svibnja 2006. (Hina) - U hotelskome naselju Solaris nedaleko od Šibenika počeo je 15. Hrvatski kup na kojem sudjeluje samo 14 muških i dva ženska sastava.

Iako nakon 8 osvojenih kupova u posljednjih 9 godina MRAVINCE-DALMACIJACEMENT nije došao braniti naslov, konkurencija je vrlo jaka o čemu svjedoči nazočnost čak 19 velemajstora i 14 međunarodnih majstora. Razlog se krije u činjenici što je to posljednja provjera pred olimpijadu u Torinu, pa je tu kompletna hrvatska reprezentacija, te muška i ženska reprezetacija Turske. Najveći favoriti su riječka LIBURNIJA, ZAGREB i MLADOST. U prvome kolu favoriti su bili vrlo sigurni i zabilježili su visoke pobjede. S maksimalnih 4:0 ZAGREB je nadigrao ŠIBENIK, RIJEKA momčad SKRADINA, a SPLIT mladu momčad PODRAVKE. S 3,5:0,5 LIBURNIJA je pobijedila drugu momčad Turske, a istim omjerom je i MLADOST nadigrala VARAŽDIN. Druga momčad LIBURNIJE je također s 3,5:0,5 svladala šahistice LUCIJA KVARNER BANKE, pri čemu je Mirjana Medić kao crna remizirala s olimpijcem Antom Brkićem. Identičnu pobjedu ostvarila je i prva momčad Turske nad šibenskom JADRANSKOM BANKOM, a iznenadila je ženska reprezentacija Turske, koja je OSIJEKU otkinula čak 1,5 bod. Naime, Hrvoje Stević je izgubio, a Zoran Jovanović remizirao s europskom prvakinjom Ekatarinom Atalik. Ukupno će se odigrati 5 kola, a natjecanje završava u nedjelju 14. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙