FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborna skupština Udruge "Vukovarske majke"

VUKOVAR, 13. svibnja 2006. (Hina) - Na redovitoj izbornoj skupštiniUdruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskihbranitelja "Vukovarske majke", održanoj danas u Vukovaru, za novupredsjednicu Udruge izabrana je Manda Patko.
VUKOVAR, 13. svibnja 2006. (Hina) - Na redovitoj izbornoj skupštini Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke", održanoj danas u Vukovaru, za novu predsjednicu Udruge izabrana je Manda Patko.

Ona je na tome mjestu zamijenila dugogodišnjeg predsjednika Ivana Pšenicu, koji je nazočne na skupštini upozorio da je u Hrvatskoj "došlo do određene zasićenosti i zamora u rješavanju pitanja zatočenih i nestalih osoba".

Ustvrdio je kako mnogi koji su počinili ratne zločine u Vukovaru tijekom srpske agresije i okupacije toga grada još nisu sjeli na optuženičku klupu.

"I suđenje za Ovčaru samo je djelomično zadovoljilo pravdu jer oni najodgovorniji još nisu odgovarali", istaknuo je.

Na popisu zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu još ima 1139 osoba, među kojima 426 branitelja, 99 pripadnika Civilne zaštite i 577 civila, a nepoznat je status 37 osoba, rekao je Pšenica.

Iz Vukovarsko-srijemske županije među nestalima se vode još 503 osobe, od kojih je 239 branitelja, 79 pripadnika Civilne zaštite, 174 civila i 11 osoba nepoznatog statusa.

Novoizabrana predsjednica Udruge Manda Patko istaknula je da će se Udruga "Vukovarske majke" i dalje poticati odgovorne da se u Republici Hrvatskoj brže rješavaju pitanja nestalih i zatočenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙