FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Somaliji novi okršaji sukobljenih milicija

MOGADISHU, 13. svibnja 2006. (Hina/AP) - Suprotstavljene somalijskeislamska i sekularna milicija su u subotu ujutro razmijenile napadeteškim topništvom i minobacačima u kojima je, sedmog dana bitke zanadzor nad četvrtima na sjevernoj periferiji prijestolnice, ubijenonajmanje sedmoro a ranjeno više od 14 osoba.
MOGADISHU, 13. svibnja 2006. (Hina/AP) - Suprotstavljene somalijske islamska i sekularna milicija su u subotu ujutro razmijenile napade teškim topništvom i minobacačima u kojima je, sedmog dana bitke za nadzor nad četvrtima na sjevernoj periferiji prijestolnice, ubijeno najmanje sedmoro a ranjeno više od 14 osoba.

U subotu je broj poginulih dostigao 142 otkako su u nedjelju izbili sukobi u sada napuštenoj četvrti Sii-Sii. Tisuće stanovnika je pobjeglo prepustivši svoje domove borcima Unije islamskog suda i Saveza za obnovu mira i protuterorizam.

Mnogi su zabrinuti da bi se borbe mogle proširiti i na druga područja nakon što su se sukobljene milicije rasporedile u blizini ceste koja spaja Mogadishu s južnom Somalijom, jedinom cestom koju trenutno civili mogu koristiti.

Sekularna milicija razmjestila je borce na nadzornim točkama na pet glavnih cesta koje povezuju Mogadishu s ostatkom zemlje kako bi spriječila islamističke borce da dobiju pojačanja, rekao je glasnogovornik Hussein Gutale Ragheh.

Stanovnici koji su otišli provjeriti svoje napuštene kuće u području sukoba izjavili su da se čini kako su se tijekom subote borbe stišale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙