FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na praškom sajmu predstavljeni suvremeni hrvatski autori

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebačka tvrtka za knjiškimarketing "Moderna vremena Info" organizirala je prezentacijusuvremene hrvatske književnosti na praškom međunarodnom sajmu knjiga,koji je od 4. do 7. svibnja u Pragu okupio oko četiri stotineizlagača, priopćila su danas Moderna vremena.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Zagrebačka tvrtka za knjiški marketing "Moderna vremena Info" organizirala je prezentaciju suvremene hrvatske književnosti na praškom međunarodnom sajmu knjiga, koji je od 4. do 7. svibnja u Pragu okupio oko četiri stotine izlagača, priopćila su danas Moderna vremena.

Stavljajući naglasak na recentnu knjišku produkciju, predstavljeno je više od šezdeset hrvatskih autora, koji svoje knjige objavljuju uglavnom od 90-ih godina do danas.

Hrvatski štand obišao je i hrvatski veleposlanik Viktor Brož, koji je izrazio zadovoljstvo što je i hrvatska knjiga predstavljena na tom sve značajnijem europskom knjiškom sajmu.

To je bila prva sustavnija prezentacija hrvatske knjiške produkcije na tom sajmu, navodi se u priopćenju i dodaje kako je "Book World Prague" pokazao da postoji interes za hrvatsku knjigu u tom dijelu Europe.

"Moderna vremena Info" već ove jeseni kane u posjet Pragu povesti dio hrvatskih autora, a Hrvatska bi za uzvrat ugostila češke autore. Istodobno bi trebalo, kako se napominje, potaknuti i obostrano intenzivnije prevođenje djela suvremenih autora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙