FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vaclav Havel izdao prvu knjigu u 15 godina

PRAG, 5. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Otvorenje praškog sajma knjiga učetvrtak bila je prigoda za predstavljanje prve knjige u 15 godinanekadašnjeg češkog predsjednika i komunista disidenta Vaclava Havela.
PRAG, 5. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Otvorenje praškog sajma knjiga u četvrtak bila je prigoda za predstavljanje prve knjige u 15 godina nekadašnjeg češkog predsjednika i komunista disidenta Vaclava Havela.

"Prosim Strucne" (Kratko, molim) njegovi su izdavači nazvali "literarnim kolažom" temeljenim na dnevničkim zapisima, pismima i razgovorima s češkim spisateljem Karelom Hvizdalom, koji je surađivao s Havelom.

Knjiga je nastavak djela iz 1986. temeljena na intervjuu Hvizdale s tada disidentskim vođom Havelom. Komunicirali su mailom dok je Hvizdala živio u egzilu u Bonnu a Havel je ostao iza čelične zavjese.

Knjiga odgovara Havelovim kritičarima i "pruža unutarnji pogled u njegov složeni um, predstavlja njegove poglede na političare, politiku i povlačenje."

Havel (69), pisac, dramatičar i esejist, povukao se s mjesta predsjednika 2003. nakon 13 godina. Trenutno radi na pitanjima ljudskih prava, podržavajući demokratske pokrete na Kubi i u Bjelorusiji, te radi na prvom kazališnom komadu nakon 1988. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙