FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u zatvoreni sajmovi "Građenje i opremanje"

ZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV)večeras je zatvoreno pet međunarodnih sajmova pod zajedničkim nazivom"Građenje i opremanje", a riječ je o međunarodnim sajmovimagraditeljstva, obrtništva, alatnih strojeva i alata, zavarivanja iantikorozivne zaštite.
ZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras je zatvoreno pet međunarodnih sajmova pod zajedničkim nazivom "Građenje i opremanje", a riječ je o međunarodnim sajmovima graditeljstva, obrtništva, alatnih strojeva i alata, zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Sajmovi "Građenje i opremanje" najveća su sajamska manifestacija na ZV-u po broju izlagača i izložbenoj površini u prvoj polovici godine. Tako se od 25. travnja na 85 tisuća četvornih metara predstavilo ukupno 1.562 izlagača iz 32 zemlje.

Tijekom pet dana trajanja sajmova održano je niz niz stručno-popratnih aktivnosti, kao što su Dan graditelja i tradicionalni Obrtnički forum, na kojem je bilo riječi o prilagodbi obrtništva zahtjevima Europske unije.

Na forumu je između ostaloga istaknuto kako je zadnjih godina vidljiv trend razvoja obrta u svim segmentima, a prošle je godine najviše obrta otvoreno u proizvodnim djelatnostima. Naglašeno je i kako su usvajanje novih tehnologija i visoka kvaliteta proizvoda nužni za povećanje konkurentnosti i razvoj obrtništva.

Na Danu graditelja pak najavljeno je kako svi prijedlozi vezani uz reformu zakonodavstva u graditeljstvu moraju biti gotovi do kraja godine, dok bi sama reforma u graditeljstvu započela sljedeće godine.

U sklopu sajmova dodijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim izlagačima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙