FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ iskazat će nepovjerenje županu Jakovčiću

PULA, 12. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik istarskoga HDZ-a MarinoRoce na današnjoj je konferenciji za novinare kazao da će ta strankaiskazati nepovjerenje istarskom županu na sjednici Županijskeskupštine koja je zakazana za ponedjeljak, a na kojoj će vijećnici, nazahtjev oporbe, glasovati o povjerenju županu Ivanu Jakovčiću.
PULA, 12. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik istarskoga HDZ-a Marino Roce na današnjoj je konferenciji za novinare kazao da će ta stranka iskazati nepovjerenje istarskom županu na sjednici Županijske skupštine koja je zakazana za ponedjeljak, a na kojoj će vijećnici, na zahtjev oporbe, glasovati o povjerenju županu Ivanu Jakovčiću.

"Mi ne podržavamo rad župana zbog više afera vezanih uz njegovo ime", istaknuo je Roce.

Četrnaest od ukupno 16 oporbenih vijećnika iz redova HDZ-a, IDF-a, HNS-a, HSLS-a, HSU-a i Stranke zelenih zatražilo je od predsjednika Županijske skupštine Antona Peruška raspravu i glasovanje o povjerenju istarskom županu Ivanu Jakovčiću zbog, kako se navodi u zahtjevu, "njegove protuzakonite kupnje nekretnina u selu Sveti Juraj, bespravne gradnje u tom selu te zbog protupropisnog stjecanja imovinske koristi u Poreču, odnosno odgode plaćanja nekretnine gradu Poreču".

Tajnik istarskoga HDZ-a Stanko Mališa glasovanje o povjerenju županu Jakovčiću ocijenio je značajnim političkim događajem koji pokazuje određenu težinu oporbe u Županijskoj skupštini.

"Oporba je dokazala da se može okupiti i da može zajednički djelovati jer da nije tako postupila, ona bi zapravo prešutno dala potporu županu i time odobrila sve što je do sada radio", kazao je Mališa. Dodao je kako je u Županijskoj skupštini to prvi slučaj da jedan dužnosnik mora polagati svoju političku odgovornost pred vijećnicima, odnosno istarskom javnošću.

"U posljednjih 15 godina u Istri smo svjedoci monopola jedne političke snage koja radi bez velike konkurencije. Međutim, oporba je u ovom slučaju došla do izražaja i sve će se više osjećati u Istri na opću dobrobit njezinih građana", zaključio je Mališa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙