FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velikogorički HDZ: nismo DC-u nudili gradonačelničko mjesto

Velika Gorica-koalicijeVelikogorički HDZ: nismo DC-u nudili gradonačelničko mjestoVELIKA GORICA, 25. travnja 2006. (Hina) - Velikogorički HDZ-ovciodbacili su danas medijska nagađanja da su u pregovorima o formiranjugradske vlasti čelnici DC-a Vesni Škare-Ožbolt nudili gradonačelničkomjesto, a nekorektnim su ocijenili to što je ona svoju odluku okoaliranju DC-a s listom SDP-HNS-HSLS prvo obznanila novinarima, a nenjima.
VELIKA GORICA, 25. travnja 2006. (Hina) - Velikogorički HDZ-ovci odbacili su danas medijska nagađanja da su u pregovorima o formiranju gradske vlasti čelnici DC-a Vesni Škare-Ožbolt nudili gradonačelničko mjesto, a nekorektnim su ocijenili to što je ona svoju odluku o koaliranju DC-a s listom SDP-HNS-HSLS prvo obznanila novinarima, a ne njima.

"Ni u jednom trenutku nismo DC-u nudili gradonačelničku dužnost, a ni nakon upornog inzistiranja DC-ovih pregovarača nismo htjeli razgovarati o direktorskim mjestima u komunalnim poduzećima, kao ni o pročelničkim mjestima, s obzirom da smatramo kako za te dužnosti ne može biti presudna stranačka pripadnost", rekao je tajnik velikogoričkog HDZ-a Ante Šimunović na konferenciji za novinare.

Istaknuo je da se HDZ nije mogao ni htio staviti u situaciju da stranci koja ima tek tri gradska vijećnika kao što je DC nudi mjesto gradonačelnika, napomenuvši pritom da DC u pregovorima to čelno gradsko mjesto nije ni tražio.

Za napise u nekim medijima da je HDZ bio spreman Škare-Ožbolt vratiti na dužnost ministrice pravosuđa Šimunović kaže da jedini odgovor na takve neistine može biti grohotan smijeh.

Kao osnovnu prepreku u pregovorima s čelnicom DC-a naveo je upravo to što ju je predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader prije dva i pol mjeseca razriješio dužnosti ministrice pravosuđa "zbog njezinog nekorektnog ponašanja u koaliciji", a što Škare-Ožbolt, tvrdi, još nije preboljela.

"Smatrali smo da pregovaramo s Gradskim odborom DC-a, a pregovarali smo s povrijeđenom bivšom ministricom pravosuđa", rekao je Šimunović.

Dodao je da je Škare-Ožbolt u pregovorima pitala HDZ-ovce što bi bilo ako bi ona, koalira li DC s HDZ-om, žestoko javno napala Sanadera, "jer da to mora učiniti", na što su joj oni odgovorili da pokuša pregovore spustiti na lokalnu razinu.

No, velikogorički je HDZ, kaže, najviše povrijedilo to što je Škare-Ožbolt, iako se nakon trećeg kruga pregovora dogovorila s predsjednikom HDZ-ovog Gradskog odbora i ministrom financija Ivanom Šukerom o tome da će ga izvijestiti o svojoj odluci, o tome da će koalirati s listom Tonina Picule prvo obavijestila novinare.

"Uvjerili smo se da članovi gradskog DC-a uopće nisu znali da će ona svoju odluku objaviti mimo odluke Gradskog odbora DC-a. To je bio pritisak Vesne Škare-Ožbolt na Gradski odbor DC-a", rekao je Šimunović.

Najavio je da će 11 HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću Velike Gorice biti konstruktivna i žestoka oporba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙