FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pivovara InBev ostvarila 211 milijuna dolara profita u prvom tromjesečju

BRUXELLES, 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Proizvođač piva InBev je uprvom tromjesečju utrostručio dobit na 166 milijuna eura, objavila jetvrtka u petak, nakon porasta ukupnih prihoda usprkos padu prodaje uzapadnoj Europi.
BRUXELLES, 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Proizvođač piva InBev je u prvom tromjesečju utrostručio dobit na 166 milijuna eura, objavila je tvrtka u petak, nakon porasta ukupnih prihoda usprkos padu prodaje u zapadnoj Europi.

Taj proizvođač piva Brahma, Stella Artois i Beck's navodi kako je lanjske godine u istom razdoblju ostvario dobit od 58 milijuna eura. Zahvaljujući porastu prodaje od 9 posto u Latinskoj Americi prihodi su porasli za 23 posto na 2,79 milijardi eura.

Prodaja je u zapadnoj Europi, a posebice u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Belgiji pala za 0,5 posto. Iz InBeva se saznaje da će u sklopu dugoročnog plana biti lansirani novi brandovi piva kako bi se tvrtka održala na tom području.

Kompanija InBev oslanja se na razvoj brzo rastućih gospodarstava južne Amerike, srednje i istočne Europe, regije Azija-Pacifik, kako bi nadoknadila smanjenu prodaju u sjevernoj Americi i zapadnoj Europi.

Financijski direktor Felipe Dutra je kazao kako ova belgijsko-brazilska kompanija želi kupiti još dvije ili tri pivovare u Kini, nakon one koju je u siječnju kupila u provinciji Fujian.

U veljači je kompanija InBev najavila da će ukinuti 360 radnih mjesta u pet europskih zemalja, otvoriti nova radna mjesta u istočnoj Europi i zatvoriti jednu češku pivovaru, nakon najave zatvaranja radnih mjesta u Francuskoj i Belgiji krajem prošle godine.

InBev je nastao spajanjem belgijskog Interbrewa i južnoameričkog AmBeva u kolovozu 2004. a u vlasništvu te kompanije je i Zagrebačka pivovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙