FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belgija: Uhićen Srbin osumnjičen za ratne zločine u Hrvatskoj

BRUXELLES/ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Srbin Milan Savić, kojeghrvatske vlasti traže zbog ratnih zločina počinjenih tijekomDomovinskog rata, uhićen je u srijedu navečer u Belgiji, objavila jeagencija AFP u četvrtak pozivajući se na sudske izvore.
BRUXELLES/ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Srbin Milan Savić, kojeg hrvatske vlasti traže zbog ratnih zločina počinjenih tijekom Domovinskog rata, uhićen je u srijedu navečer u Belgiji, objavila je agencija AFP u četvrtak pozivajući se na sudske izvore.

Za Milanom Savićem je hrvatsko pravosuđe izdalo međunarodnu tjeralicu 22. svibnja 2003., izjavila je Dominique Reyniers, glasnogovornica tužiteljstva u gradu Antwerpenu. Savić je uhićen u srijedu navečer u tom gradu tijekom rutinske kontrole, dodala je Reyniers.

Glasnogovornik hrvatskog MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je za Hinu da je preko Interpola stigla potvrda da je u Belgiji uhićena osoba za koju se sumnja da je Milan Savić. Sada je u tijeku provjera njegova identiteta, rekao je Mehun i dodao da Savića traži Županijski sud u Karlovcu.

Agencija AFP navodi da je hrvatski dnevnik Večernji list u listopadu 2000. objavio da je Savić na popisu četrdesetak hrvatskih Srba traženih zbog ratnih zločina počinjenih između 1991. i 1995. u Slunju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙