FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filipini: Tropska oluja - dvoje poginulih, stanovništvo se evakuira

MANILA , 12. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Tropska oluja "Chanchu",koja je u petak pogodila središnji dio Filipina, odnijela je dvaljudska života, nasukala nekoliko brodica i trajekata sa 6.000putnika, potopila prazan trajekt i pokrenula klizanje tla, izoliravšinekoliko udaljenih sela, izvijestli su u petak službeni izvori.
MANILA , 12. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Tropska oluja "Chanchu", koja je u petak pogodila središnji dio Filipina, odnijela je dva ljudska života, nasukala nekoliko brodica i trajekata sa 6.000 putnika, potopila prazan trajekt i pokrenula klizanje tla, izoliravši nekoliko udaljenih sela, izvijestli su u petak službeni izvori.

Oko 1.000 ljudi iz šest sela u blizini grada Sogoda na otoku Leyte izolirano je nakon što je došlo do klizanja tla, zbog čega se selima ne može pristupiti, no za sada nema izvješća o poginulima ili ozlijeđenima.

Chanchu se kreće brzinom od 130 km u smjeru sjevera, a stanovnici obalnog područja regije Bicol evakuirani su. U istoj regiji nema električne energije, jer su neke elektrane isključene u sklopu mejra sigurnosti.

Svake godine Filipinski arhipelag pogodi oko 20 tajfuna, sedam od njih zahvati cijelu zemlju, uglavnom tijekom kišne sezone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙