FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad u Indoneziji: iranski nuklearni program miroljubiv

DŽAKARTA, 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad rekao je indonezijskim islamskim čelnicima u petak kakoje nuklearni program njegove zemlje namijenjen u civilne svrhe te daželi živjeti na "miroljubiv način".
DŽAKARTA, 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad rekao je indonezijskim islamskim čelnicima u petak kako je nuklearni program njegove zemlje namijenjen u civilne svrhe te da želi živjeti na "miroljubiv način".

Predsjednik Ahmadinedžad nalazi se u posjetu Indoneziji, najbrojnijoj muslimanskoj naciji, u trenutku dok se produbljuju međunarodne napetosti zbog iranskog nuklearnog programa i sumnjičenja da je riječ o razvijanju nuklearnog oružja.

Ahmadinedžad se u petak sastao s čelnicima druge po veličini islamske skupine u Indoneziji, Muhamadiyah, a trebao bi sudjelovati i u molitvi u Velikoj džamiji u Jakarti prije nego li odleti na Bali, na međunarodnu konferenciju o razvoju.

"Predsjednik Ahmadinedžad rekao nam je da želi živjeti na miroljubiv način te da je nuklearni program koji razvija njegova zemlja namijenjen u civilne svrhe", rekao je Sudibyo Marcus, jedan od čelnika Muhamadiyaha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙