FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga protiv bivšeg direktora Tiska zbog prodaje poslovnih prostora

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Vrhovni sud prihvatio je žalbutužiteljstva i odredio provođenje istrage protiv Gorana Marića (47),bivšeg predsjednika Uprave Tiska osumnjičenog za zlouporabu ovlasti ugospodarskom poslovanju, doznaje se danas u Državnom odvjetništvu(DORH).
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Vrhovni sud prihvatio je žalbu tužiteljstva i odredio provođenje istrage protiv Gorana Marića (47), bivšeg predsjednika Uprave Tiska osumnjičenog za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, doznaje se danas u Državnom odvjetništvu (DORH).

Istragu protiv Marića zatražilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, no Županijski sud je to odbio, pa se tužiteljstvo žalilo Vrhovnom sudu koji je ocijenio kako ipak postoje osnove za istragu.

Marića se tereti da je kao predsjednik Uprave Tiska 1999. prodao pet poslovnih prostora u Mostaru za oko 516.000 njemačkih maraka, odnosno oko 2 milijuna kuna, iako te nekretnine nisu bile uključene u procijenjenu vrijednost Tiska u postupku pretvorbe, odnosno nisu bile u vlasništvu tvrtke. Time je, tvrdi tužiteljstvo, za račun Tiska oštetio Hrvatski fond za privatizaciju.

Navodne nezakonitosti u prodaji poslovnih prostora otkrila je Državna revizija u čijem se izviješću iz lipnja 2003. navodi da je riječ o prostorima od ukupno 325 kvadrata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙