FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vranković na sastanku državnih tajnika zemalja članica CEFTA-e

ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Državni tajnici za gospodarstvozemalja članica Srednjeeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA)na sastanku u Bukureštu razgovarali su o planu aktivnosti CEFTA-e uovoj godini te odobravanju mandata za pregovaranje o proširenjuCEFTA-e kao i mjerama koje bi osigurale jednostavno povlačenjeBugarske i Rumunjske iz CEFTA-e njihovim ulaskom u EU.
ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Državni tajnici za gospodarstvo zemalja članica Srednjeeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA) na sastanku u Bukureštu razgovarali su o planu aktivnosti CEFTA-e u ovoj godini te odobravanju mandata za pregovaranje o proširenju CEFTA-e kao i mjerama koje bi osigurale jednostavno povlačenje Bugarske i Rumunjske iz CEFTA-e njihovim ulaskom u EU.

Istaknuo je to državni tajnik za gospodarstvu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković koji predvodi hrvatsko izaslanstvo koje do sutra boravi u Bukureštu.

Razgovaralo se također, kako je rekao, o pitanju inicijative objedinjavanja mreže bilateralnih ugovora o slobodnoj trgovini između zemalja članica CEFTA-e u jedinstveni multilateralni ugovor o slobodnoj trgovini u jugoistočnoj Europi.

Cilj je, kako je kazao, da se do kraja godine obave sve pripremne radnje kako bi ugovor bio spreman za potpisivanje.

Uz državnog tajnika Vrankovića u hrvatskom izaslanstvu su predstavnici ministarstava gospodarstva, poljoprivrede, vanjskih poslova, finacija i Carinske uprave.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙