FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka policija uhitila osumnjičenog za ratne zločine na Kosovur

BERLIN, 10. svibnja 2006. (Hina) - Njemačka savezna policija (BKA)uhitila je u blizini grada Darmstadta bivšeg pripadnika Oslobodilačkevojske Kosova (OVK), osumnjičenog da je 1998. godine počinio ratnezločine nad civilnim stanovništvom Kosova, priopćilo je u srijedudržavno tužilaštvo u Frankfurtu na Majni.
BERLIN, 10. svibnja 2006. (Hina) - Njemačka savezna policija (BKA) uhitila je u blizini grada Darmstadta bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), osumnjičenog da je 1998. godine počinio ratne zločine nad civilnim stanovništvom Kosova, priopćilo je u srijedu državno tužilaštvo u Frankfurtu na Majni.

"Osumnjičeni za ratne zločine uhićen je još u ponedjeljak navečer", stoji u zajedničkom priopćenju državnog odvjetništva i BKA.

Uhićenom državljaninu Srbije i Crne Gore se predbacuje da je između lipnja i listopada 1998. zajedno s drugim počiniteljima sudjelovao u otmici, mučenju i umorstvu civila te organiziranju izgradnje logora za civile.

"Uhićeni je bio jedan od vođa OVK-a", kaže se nadalje u priopćenju.

Do policijske akcije je došlo nakon zahtjeva Misije Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK) za uhićenjem, podnesenim u ožujku ove godine, nakon čega je BKA lokalizirala uhićenog te ga na kraju i uhitila.

To je, kako se navodi u priopćenju, prvi zahtjev za izručenjem postavljen njemačkim vlastima od strane UNMIK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙