FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 11. svibnja

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 11. svibnja.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 11. svibnja.

SPLIT - Počinje dvodnevni sastanak Središnjeg odbora parlamentarne skupine Europske pučke stranke i Europskih demokrata. EPP-ED skupina najveća je politička grupacija u Europskom parlamentu i broji 264 zastupnika iz svih 25 zemalja članica Europske Unije. Na sastanku u Splitu sudjelovat će i predsjednik skupine Hans-Gert Poettering te drugi visoki dužnosnici EPP-a i Europskog parlamenta. Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i predsjednik EPP-ED skupine Hans-Gert Poettering obratit će se novinarima na tiskovnoj konferenciji u 12 sati u predvorju Hotela Split, Put Trstenika 19.

BEČ - Sedam europskih premijera, među kojima i hrvatski Ivo Sanader, i jedan povjerenik EU-a odigrat će nogometnu utakmicu u dobrotvorne svrhe uoči IV. sastanka na vrhu Europske unije i zemalja Latinske Amerike.

TRIPOLI - Libijski sud bi trebao započeti novi sudski proces protiv šest bugarskih medicinskih sestara i palestinskog liječnika optuženih da su u bolnici u Bengaziju namjerno zarazili više od četiri stotine libijske djece virusom HIV-a. Libijski Vrhovni sud u prosincu prošle godine ukinuo je smrtne kazne bugarskim medicinskim sestrama i palestinskom liječniku na koje ih je osudio niži sud 2004. godine. U zatvoru u Bengaziju nalaze se od 1999. godine. Bugarska, EU i Sjedinjene Države smatraju da su bugarske bolničarke nedužne i da je njihovo priznanje krivnje iznuđeno mučenjem.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Igor Mlinarić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙