FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: u sezoni pojačan nadzor rada "na crno"

RIJEKA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Državni inspektori ove će se sezonena području Primorsko-goranske županije uglavnom usmjeriti na rad nacrno, rekao je pročelnik Državnog inspektorata Rijeka Goran Gabelić nadanašnjem sastanku obrtnika, predstavnika inspekcije i policije kojije uoči turističke sezone organizirala županijska Obrtnička komora.
RIJEKA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Državni inspektori ove će se sezone na području Primorsko-goranske županije uglavnom usmjeriti na rad na crno, rekao je pročelnik Državnog inspektorata Rijeka Goran Gabelić na današnjem sastanku obrtnika, predstavnika inspekcije i policije koji je uoči turističke sezone organizirala županijska Obrtnička komora.

Oko 90 posto aktivnosti inspektora odnosit će se na taj problem, a lokali se zbog rada na crno, kao i zbog nepoštivanje radnoga vremena, mogu prema zakonu zatvoriti na licu mjesta, rekao je. Inspektori će tolerirati produženja predviđena radnog vremena do najviše 30 minuta.

U slučaju kada obavljanje djelatnosti nije posve legalno, objekt će se također zapečatiti, do ispunjenja propisanih uvjeta.

Inspektori će ove godine nadzirati i usluge smještaja turista u domaćinstvima, a ako se utvrdi nelegalno obavljanje te djelatnosti, kuće i apartmani u kojima se ona obavlja bit će također zapečaćeni.

Sanitarni inspektor Stipe Karaula najavio je da će u ovogodišnjoj sezoni, uz 14 sanitarnih inspektora iz Županije, sanitarne uvjete nadzirati i četiri inspektora iz drugih dijelova Hrvatske te da će se posebice nadzirati priprema i posluživanje hrane.

U rješavanju problema prevelike buke iz ugostiteljskih objekata dio odgovornosti trebale bi preuzeti i jedinice lokalne samouprave, rekao je Karaula.

Vitomir Bijelić iz Policijske uprave primorsko-goranske naglasio je da je prvenstvena zadaća policije sigurnost te da u tom smislu policija ne raspolaže ni s minimalnim indicijama da bi Hrvatska mogla biti meta terorističkih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙