FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeno uklanjanje bespravnih objekata u Istri

Umag-bespravna gradnja-uklanjanjaNastavljeno uklanjanje bespravnih objekata u IstriUMAG, 9. svibnja 2006. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva nastavilo je danas uklanjatibespravno sagrađene objekte u Istarskoj županiji, a jutros suuklonjena dva od predviđenih pet takvih objekata na području Lovrečicekod Umaga, priopćila je glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević.
UMAG, 9. svibnja 2006. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nastavilo je danas uklanjati bespravno sagrađene objekte u Istarskoj županiji, a jutros su uklonjena dva od predviđenih pet takvih objekata na području Lovrečice kod Umaga, priopćila je glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević.

Zbog vrlo nepovoljna vremena i jake kiše jutros je uklonjen tek drveni prizemni objekt s podrumom investitora Jurja Čamiča iz Škofijice u Sloveniji te podrum dimenzija 9x11 metara investitora Majde i Janka Turka iz Ljubljane. Oni su izgradili objekte bez potrebne dokumentacije za gradnju na poljoprivrednoj zemlji na kojoj gradnja nije dopuštena. Ostali bespravno izgrađeni objekti bit će uklonjeni čim to dopusti vrijeme.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva, građevna inspekcija provela je cjelovit inspekcijski postupak, a kako su se investitori oglušili na rješenje inspekcije i sami nisu uklonili svoju bespravnu gradnju, danas je počelo njihovo uklanjanje. Očekuje se da bi uklanjanje pet bespravnih građevina na području Lovrečice moglo završiti do kraja tjedna.

Inače, građevna inspekcija stalno provodi nadzor u Istri, a u travnju investitori su sami uklonili osam bespravno sagrađenih objekata u Pavičini kod Marčane i jednu dogradnju u Puli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙