FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV potpisao sporazum o spajanju s Verbundom

BEČ, 10. svibnja 2006. (Hina/AP) - Austrijski naftni div OMV u srijeduje objavio da je potpisao sporazum o spajanju s austrijskimdobavljačem električne energije Verbund, čime će nastati najvećaenergetska kompanija središnje Europe, vrijedna oko 29 milijardieura.
BEČ, 10. svibnja 2006. (Hina/AP) - Austrijski naftni div OMV u srijedu je objavio da je potpisao sporazum o spajanju s austrijskim dobavljačem električne energije Verbund, čime će nastati najveća energetska kompanija središnje Europe, vrijedna oko 29 milijardi eura.

Riječ je udruživanju ravnopravnih partnera, koje će biti financirano dionicama i gotovinom kao i emisijom dužničkih vrijednosnih papira i novog dioničkog kapitala, navodi OMV u svojem priopćenju.

Austrija je najveći dioničar u Verbundu s udjelom od 51 posto. Nova kompanija, pod nazivom OMV Verbund, udružit će imovinu OMV-a, već najvećeg naftnog i plinskog koncerna u toj regiji, s onom Verbunda, najvećeg austrijskog dobavljača električne energije. Imat će približno 100 milijuna.zajedničkih korisnika.

To će spajanje "stvoriti integriranu energetsku kompaniju s većom konkurentskom sposobnošću, postojanošću i sigurnošću opskrbe", kazao je izvršni direktor OMV-a Wolfgang Ruttenstorfer te dodao da je to spajanje dviju snažnih kompanija sa sjedištem u Austriji, čija se poslovanja vrlo dobro upotpunjuju.

OMV očekuje da spajanje rezultira koristima na strani prihoda i troškova u visini najmanje 100 milijuna eura godišnje. Kompanije su objavile kako očekuju dovršetak spajanja do kraja ove godine, što još trebaju odobriti austrijski parlament i regulatorne vlasti Europske unije.

Takav sporazum osnažit će i proširiti OMV-ovo uporište u središnjoj Europi. Ta austrijska kompanija poduzima val akvizicija u regiji, kupujući lance benzinskih crpki u Bosni, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Rumunjskoj i Sloveniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙