FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moguće spajanje Euronexta i CME-a

FRANKFURT, 10. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Euronext, paneuropskioperater tržišta dionica započeo je neformalne pregovore o spajanju sameričkim terminskim i tržištem derivata Chicago Mercantile Exchangeom(CME), piše njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung.
FRANKFURT, 10. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Euronext, paneuropski operater tržišta dionica započeo je neformalne pregovore o spajanju s američkim terminskim i tržištem derivata Chicago Mercantile Exchangeom (CME), piše njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

CME je posebno zainteresiran za Euronextovo poslovanje s derivatima na londonskom tržištu Liffe, navodi list, dodajući kako je Euronext odbio komentirati tu informaciju.

Euronext koji upravlja tržištima dionica u Parizu, Bruxellesu, Amsterdamu i Lisabonu, prošlog je tjedna objavio kako ne vjeruje u mogućnost spajanja s Londonskim tržištem dionica te da će se umjesto toga usredotočiti na "aktivne" pregovore o spajanju s Deutsche Boerseom, operaterom frankfurtskog tržišta dionica kao i drugim partnerima čije nazive nije naveo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙