FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Selcima

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Susret hrvatskih puhačkih orkestara,na kojem će se natjecati osamnaest ponajboljih orkestara iz Hrvatske,održat će se 13. i 14. svibnja u Selcima, u organizaciji Hrvatskogsabora kulture.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Susret hrvatskih puhačkih orkestara, na kojem će se natjecati osamnaest ponajboljih orkestara iz Hrvatske, održat će se 13. i 14. svibnja u Selcima, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Za jubilarno dvadeseto natjecanje ove se godine prijavilo 58 orkestara, a selektor Dario Teskera odabrao je njih 18. Među kojima su orkestri iz Metkovića, Samobora, Požege, Drniša, Varaždina, Križevaca, Imotskog, Kaštel Lukšića, Lepoglave, Karlovca, Tisnog i Šibenika.

Uz te orkestre nastupit će Puhački orkestar Kočevje 1927. iz Slovenije kao gost natjecanja.

Orkestre će ocjenjivati Stručno povjerenstvo u kojem su Mladen Tarbuk (predsjednik), Dario Teskera i Šime Vulelija.

Obvezna skladba u A kategoriji je "Simfonijsko kolo" (Jakov Gotovac), u B kategoriji "Neretvanska suita" (Blaženko Juračić), a u C kategoriji "Brački admirali" (Marko Poklepović).

Najboljem orkestru A-kategorije dodijelit će se saksofon i truba, najboljem orkestru u B-kategoriji saksofon, a najboljem orkestru u C-kategoriji veliki bass bubanj i nosač za bass bubanj.

Na Trgu palih boraca u Selcima 13. svibnja zajednički će svirati svi sudionici, nakon čega će se održati svečano otvaranje i prvi dio natjecanja, a u nedjelju je drugi dio natjecanja i proglašenje pobjednika.

Pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Županija Primorsko-goranska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙