FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašeni pobjednici natjecanja Login@Europe

ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti, u sklopuEuropskog tjedna, proglašeni su danas pobjednici natjecanja učenikaosnovnih i srednji škola u izradbi internetskih stranica na temueuropskih integracija "Login@Europe".
ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti, u sklopu Europskog tjedna, proglašeni su danas pobjednici natjecanja učenika osnovnih i srednji škola u izradbi internetskih stranica na temu europskih integracija "Login@Europe".

Na natjecanju je sudjelovalo 57 timova, od kojih 35 srednjoškolskih i 22 osnovnoškolska.

Prvu nagradu osvojili su učenici 3. splitske gimnazije, drugu učenici 15. zagrebačke gimnazije, a treću nagradu učenici petrinjske srednje škole.

Posebna nagrada za kreativnost u pristupu pripala je učenicima bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole, a posebnu pohvalu dobila je Osnovna škola Župa Dubrovačka Mlini za osobit trud u izradi internetskih stranica.

Na svečanosti, održanoj u prostorijama Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, najuspješnijim sudionicima podijeljeni su prigodni darovi sponzora.

Natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u izradbi internetskih stranica na temu europskih integracija organiziralo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, sa svrhom poticanja učenika na razvoj i prezentaciju informacija o EU mlađoj populaciji korištenjem Interneta.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je "Mobilnost mladih u Europskoj uniji" - a cilj je potaknut stvaranje ideje kod mladih ljudi da im sudjelovanje u europskim inicijativama i obrazovnim programima otvara prilike za buduću akademsku i profesionalnu mobilnost.

Voditelj izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert, čestitajući nagrađenima, izjavio je da je Hrvatska sve bliža Europskoj uniji, kao i EU Hrvatskoj, te da je Internet vrlo važno sredstvo informiranja građana koji će donijeti konačnu odluku o ulasku Hrvatske u EU.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović rekla je da će upravo mladi imati najviše koristi od pristupanja Hrvatske EU i da se za to se trebaju što bolje pripremiti.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Schwarz izrazio je zadovoljstvo što se hrvatski učenici sve više osposobljavaju za korištenje modernih tehnologija, koje su jedan od temelja razvoja društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙