FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirano Gradsko vijeće Velike Gorice

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Konstituiranjem Gradskoga vijećaVelika Gorica danas je dobila svoju gradsku vlast koju će obnašatičetveročlana koalicija SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DC-a, koja uvelikogoričkom Gradskom vijeću ima 16 od ukupno 27 vijećnika.
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Konstituiranjem Gradskoga vijeća Velika Gorica danas je dobila svoju gradsku vlast koju će obnašati četveročlana koalicija SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DC-a, koja u velikogoričkom Gradskom vijeću ima 16 od ukupno 27 vijećnika.

Za gradonačelnika je izabran SDP-ovac Tonino Picula koji je na nedavnim ponovljenim izborima predvodio zajedničku listu SDP/HNS/HSLS-a, a za predsjednicu Gradskoga vijeća izabrana je čelnica DC-a Vesna Škare Ožbolt, sukladno koalicijskom sporazumu između spomenute liste i DC -a o zajedničkom obnašanju gradske vlasti.

Za velikogoričke dogradonačelnike izabrani su Goran Beus Rithenberg (HNS) i Vesna Marijetić (DC), a zamjenici predsjednice Gradskoga vijeća su Stjepan Kundić (HDZ) i Neven Karapa (SDP).

Picula je u telefonskoj izjavi Hini rekao da se "današnjim konstituiranjem gradske vlasti i u stvarnosti potvrdilo funkcioniranje koalicije koja od danas može samostalno donositi odluke i upravljati gradom".

"Uvjeren sam da će koalicija funkcionirati odlično jer ima uvjerljivu većinu od 16 vijećnika što je danas i potvrđeno", rekao je Picula.

Oporbeni HDZ u Gradskom vijeću ima 11 vijećnika, koji danas nisu u glasovanju poduprli Piculu kao gradonačelnika, bili su suzdržani kod izbora Vesne Škare Ožbolt, dok su podržali DC-ovu dogradonačelnicu Vesnu Marijetić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙