FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Gorica: SDP, HNS, HSLS i DC potpisali sporazum o formitanju vlasti

Velika Gorica: SDP, HNS, HSLS i DC potpisali sporazum o formitanju vlastiVELIKA GORICA, 23. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici stranakakoalicije SDP-HNS-HSLS i predstavnik DC-a potpisali su danas Sporazumo zajedničkom obnašanju vlasti u gradu Velikoj Gorici kojim utvrđujuzajedničke programske interese u Gradskom vijeću i Poglavarstvu VelikeGorice.
VELIKA GORICA, 23. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici stranaka koalicije SDP-HNS-HSLS i predstavnik DC-a potpisali su danas Sporazum o zajedničkom obnašanju vlasti u gradu Velikoj Gorici kojim utvrđuju zajedničke programske interese u Gradskom vijeću i Poglavarstvu Velike Gorice.

SDP-u će pripasti mjesto gradonačelnika, a predsjednik velikogoričkog Gradskog vijeća bit će iz DC-a.

. Sporazumom se također utvrđuje da će po jedan potpredsjednik Gradskog vijeća biti iz SDP-a i oporbe.

SDP-u će pripasti i tri člana Poglavarstva, HNS-u i DC-u dužnosti zamjenika gradonačelnika i po jedno mjesto u Poglavarstvu, a HSLS-u jedno mjesto u velikogoričkom Poglavarstvu.

Predsjednik zajedničkog kluba vijećnika bit će iz SDP-a.

Upitan o ključnim programima nove velikogoričke vlasti, budući velikogorički gradonačelnik Tonino Picula je rekao je da će se nakon donošenja proračuna i prostornog plana pristupiti rješavanju prometnih problema, a od kapitalnih objekata izgradnji dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki, sportske dvorane u Velikoj Gorici i komunalne infrastrukture.

Izgradnjom velikogoričke zaobilaznice koja bi se nadovezala na buduću autocestu Zagreb - Sisak, samo središte Velike Gorice bi se rasteretilo prometa i omogućilo njegovu reurbanizaciju i afirmaciju drugih osobitosti Grada, rekao je Picula.

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt najavila je da će se nakon konstituiranja Gradskog vijeća na prvoj radnoj sjednici usvojiti proračun i prostorni plan te početi s rješavanjem problema javnog gradskog prijevoza kao središnjeg problema Velike Gorice.

Odgovarajući na novinarski upit, istaknula je kako je bilo dosta špekulacija o kadrovima i funkcijama, da je ta stranka željela prekinuti s praksom političke trgovine i da baš zbog toga nije željela prihvatiti ponudu HDZ-a, koji je, rekla je, nudio više.

Odgovarajući na pitanja, ponovila je da će o njenoj eventualnoj funkciji u Velikoj Gorici odlučiti stranka. Dodala je da će u svakom slučaju biti vrlo angažirana u velikogoričkom političkom životu.

Stalo nam je do razvoja Velike Gorice i u tome ćemo biti veliki saveznik, kazala je Škare Ožbolt izrazivši uvjerenost da je Velika Gorica dobila koaliciju koja će joj osigurati stabilan i brz razvoj.

Također je rekla ako očekuje da zbog novostvorene koalicije neće biti usporavanja ostvarenja započetih državnih projekata na tom području.

Škare Ožbolt je dodala da će se pristupiti rješavanju imovinsko-pravnih pitanja, kako bi građani mogli raspolagati svojim nekretninama. Također je rekla kako vjeruje da postoji interes ulagača za Hlapić grad, tzv. "green field" investiciju.

Sporazum su potpisali predsjednica velikogoričkog SDP-a Vesna Fabijančić-Križaić, HNS-a Goran Beus-Richembergh, HSLS-a Mario Šipušić i DC-a Zvonko Kunić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙