FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 10. svibnja

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 10. svibnja.
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 10. svibnja.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova Kneževine Lihtenštajn Ritta Kieber-Beck boravi u radnom posjetu Hrvatskoj gdje će se sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Kieber-Beck će razgovarati s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović o bilateralnoj suradnji, te o suradnji unutar euroatlanskih integracija. Nakon susreta predviđena je izjava za medije u 11.45 sati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8. Kieber-Beck će se također sastati s predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem u Uredu predsjednika RH u 10.00 sati, a primit će je i premijer Ivo Sanader i ministar kulture Božo Biškupić.

SARAJEVO - Međunarodno povjerenstvo za nestale osobe (ICMP) objavit će rezultate analize podudaranja DNK uzoraka obitelji nestalih tijekom rata u Hrvatskoj i uzoraka dobivenih iz koštanog tkiva tijela pronađenih nakon rata. Rezultate utvrđivanja identiteta nestalih objavit će pomoćnik hrvatske ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Ivan Grujić i voditeljica ICMP-a Kathrin Bomberger.

DEN HAAG - Nastavak suđenja šestorici bivših političkih i vojnih čelnika Herceg Bosne optuženih za etničko čišćenje Bošnjaka na teritoriju Herceg Bosne 1993./94. Bivši premijer HR HB Jadranko Prlić, ministar obrane Bruno Stojić, zapovjednik vojne policije HVO-a Valentin Čorić, šef zatvorske uprave HVO-a Berislav Pušić, te zapovjednici HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković, pri prvom pojavljivanju izjasnili su se da se ne osjećaju krivima po 26 točaka optužnice za zločine protiv čovječnosti, kršenje ratnog prava i običaja i teške povrede Ženevskih konvencija iz 1949.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA, Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za zločine protiv čovječnosti zbog pokolja nad najmanje 264 hrvatska ranjenika i civila odvedena iz vukovarske bolnice, koji je izvršen na Ovčari 20. studenoga 1991.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin održat će svoje godišnje obraćanje naciji.

Putin obično koristi tu prigodu za procjenu ekonomskih i socijalnih pitanja u svojoj velikoj, energentima bogatoj zemlji. Međutim, budući da Rusija ove godine predsjedava Skupinom osam industrijski najrazvijenijih zemalja (G8) može se očekivati da će Putin također govoriti o energetskoj sigurnosti, naporima u borbi protiv zaraznih bolesti i obrazovanju - glavnim temama na summitu G8 koji će se održati u Sankt Peterburgu u srpnju.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom s kojim će razgovarati o odnosima SAD-a i EU-a te nuklearnom programu Irana.

PARIZ - Obilježavanje ukidanja ropstva. Tim povodom održat će se manifestacije u Francuskoj, njezinim prekomorskim teritorijima i u Africi.

DŽAKARTA - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad posjetit će Džakartu prije odlaska na Bali gdje će nazočiti summitu Skupine osam zemalja u razvoju (D8).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙