FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft sprema novu verziju Windowsa CE

REDMOND, 9. svibnja 2006. (Hina/AP) - Dok je dio Microsofta koji sebavi novim operativnim sustavom za osobna računala sa svih stranasuočen s problemima, razvojni odjel te kompanije postojano radi nanovoj verziji Windowsa koji pokreće niz različitih uređaja, od šivaćegstroja do sofisticiranih mobilnih telefona.
REDMOND, 9. svibnja 2006. (Hina/AP) - Dok je dio Microsofta koji se bavi novim operativnim sustavom za osobna računala sa svih strana suočen s problemima, razvojni odjel te kompanije postojano radi na novoj verziji Windowsa koji pokreće niz različitih uređaja, od šivaćeg stroja do sofisticiranih mobilnih telefona.

Beta verzija obnovljenog programa Windows CE trebala bi biti predstavljena na konferenciji softverskih stručnjaka koja će se u utorak održati u Las Vegasu.

Taj nadograđeni program koristiti će se također kao osnova za program Windows mobile, koji je namijenjen sofisticiranim mobilnim telefonima.

Proizvodi temeljeni na oba sustava mogu se očekivati na tržištu 2007., priopćeno je iz Microsofta.

Microsoft nastoji osvojiti rastuće tržište mobilne telefonije, istovremeno ulažući napore da Windows CE, program star već čitavo desetljeće, a namijenjen malim elektroničkim napravama, i dalje ostane u uporabi. Softver Windows CE se između ostalog koristi na benzinskim postajama i za pokretanje video rekordera.

Očekuje se da će nova verzija operativnog sustava Windows Vista na tržište biti lansirana početkom sljedeće godine, iako je prvotno njezino lansiranje bilo najavljeno za 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙