FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporiji od očekivanja rast dobiti Microsofta

SEATTLE, 28. travnja 2006. (Hina/AP) - Microsoft je izvijestio da mu jedobit u prva tri mjeseca ove godine uvećana za 16 posto, no rezultatiposlovanja lošiji su nego što su očekivali analitičari a kompanija jedala i slabe prognoze za tekuće tromjesečje.
SEATTLE, 28. travnja 2006. (Hina/AP) - Microsoft je izvijestio da mu je dobit u prva tri mjeseca ove godine uvećana za 16 posto, no rezultati poslovanja lošiji su nego što su očekivali analitičari a kompanija je dala i slabe prognoze za tekuće tromjesečje.

Dobit tog američkog softverskog diva u tom je razdoblju dosegnula 2,98 milijardi dolara, odnosno 29 centi po dionici, naspram 2,56 milijardi dolara ostvarenih u istom tromjesečju godine ranije. Prihodi su istodobno bili 10,9 milijardi dolara, što je za 13 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Za tekuće tromjesečje Microsoft procjenjuje zaradu od 30 centi po dionici, manje od 34 centi po dionici koliko su analitičari predviđali. Nadalje, u istom razdoblju očekuje prihode između 11,5 milijardi do 11,7 milijardi dolara

U fiskalnoj godini koja u toj kompaniji završava krajem lipnja, Microsoft očekuje zaradu između 1,36 i 1,41 dolara po dionici, pri čemu prihode procjenjuje u rasponu od 49,5 milijardi do 50,5 milijardi dolara.

U intervjuu za Associated Press glavni financijski direktor kompanije Chris Liddell kazao je da su zarada za prva tri mjeseca i prognoze za tekuće tromjesečje ispod očekivanja analitičara dijelom zato što je kompanija odlučila povećati potrošnju za istraživanja i razvoj u područjima gdje nije tržišni lider ali vidi potencijala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙