FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orion donosi revoluciju u pretraživanju interneta

SYDNEY, 12. travnja 2006. (Hina/dpa) - Način surfanja internetom mogaobi se uskoro revolucionarno izmijeniti zahvaljujući novom računalnomalgoritmu do kojeg je došao jedan 26-godišnji australski student kojije na tomu radio potpuno sam oko pola godine u kompjutorskomlaboratoriju na svojem sveučilištu u Sydneyu.
SYDNEY, 12. travnja 2006. (Hina/dpa) - Način surfanja internetom mogao bi se uskoro revolucionarno izmijeniti zahvaljujući novom računalnom algoritmu do kojeg je došao jedan 26-godišnji australski student koji je na tomu radio potpuno sam oko pola godine u kompjutorskom laboratoriju na svojem sveučilištu u Sydneyu.

Nova matematička formula koja upravlja načinom rada tražilice vjerojatno će potpuno izmijeniti život australskom državljanu rođenom u Izraelu, Oriju Allonu, no i korisnicima interneta diljem svijeta, izvijestio je u srijedu list Sydney Morning Herald.

Google je uspio preteći svoje američke protivnike Microsoft i Yahoo! u otkupu prava na korištenje novog programa, nazvanog Orion, po njegovu autoru, kojega je njegova uprava odmah "povukla" u svoje kalifornijsko sjedište kako bi zaštitila još neobjavljene podatke.

Očekuje se da će Orion vrlo skoro postati ključni pretraživač u svijetu. "Umjesto da kliknete na link kako biste došli do željene internetske stranice i dobijete traženu informaciju, prethodno čekajući neko vrijeme da se ona 'otvori', proces će biti znatno ubrzan, jer će se podaci koji vas zanimaju pojaviti automatski", objasnio je Eric Martin sa Odjela za kompjutorske znanosti Sveučilišta u Novom Južnom Walesu čiji je Ori student.

"Ori je iznimno kreativan, briljantan student i njegov je rad vrlo učinkovit, jer je u šest mjeseci uspio postići nešto za što bi drugim studentima trebale tri do četiri godine", pohvalio je profesor Martin svojeg studenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙