FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski predsjednik traži više vremena za Mladićevo uhićenje

BANJA LUKA, 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Predsjednik Srbije BorisTadić izjavio je u ponedjeljak da srbijanskoj vladi treba više vremenaza uhićenje Ratka Mladića, bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srbakojeg je za genocid optužio i za kojim traga Međunarodni kazneni sudza bivšu Jugoslaviju (ICTY).
BANJA LUKA, 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u ponedjeljak da srbijanskoj vladi treba više vremena za uhićenje Ratka Mladića, bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba kojeg je za genocid optužio i za kojim traga Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

"Vladi Srbije potrebno je neko vrijeme kako bi dovršila taj posao i mogu samo reći: pričekajmo još malo", rekao je Tadić novinarima u okviru susreta s čelnicima bosanskih Srba u Banjoj Luci.

Europska unija je prošlog tjedna kaznila nesposobnost beogradskih vlasti da uhite Mladića i obustavila pregovore o približavanju Srbije i Crne Gore EU-u koji su se trebali nastaviti 11. svibnja.

Vlasti bosanskih Srba izložene su jakom međunarodnom pritisku kako bi uhitile šestoricu preostalih bjegunaca, Srba i bosanskih Srba, koje traži ICTY.

"Svi su rokovi već odavno premašeni. Unatoč tomu, najvažnije je da se to pitanje riješi prije ili kasnije, nadam se čim prije", kazao je Tadić, dodavši da nema alternative za suradnju s ICTY-jem.

Otkako su obustavljeni pregovori s Bruxellesom, potraga za Mladićem u Srbiji se pojačala. Od početka godine uhićeno je desetak osoba optuženih da su mu pomagale u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙