FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sindikat podnio kaznenu prijavu protiv direktora TDR-a

ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Novi sindikat podnio je danas kaznenuprijavu protiv direktora Tvornice duhana Rovinj (TDR) d.o.o. RonaldaKorotaja i nepoznatih počinitelja jer su tijekom vikenda u medijeplasirali dezinformacije o višemilijunskim gubicima koje su navodnopočinili radnici bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ), držeći tvornicu32 dana u blokadi.
ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Novi sindikat podnio je danas kaznenu prijavu protiv direktora Tvornice duhana Rovinj (TDR) d.o.o. Ronalda Korotaja i nepoznatih počinitelja jer su tijekom vikenda u medije plasirali dezinformacije o višemilijunskim gubicima koje su navodno počinili radnici bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ), držeći tvornicu 32 dana u blokadi.

Na taj se način, po mišljenju sindikata, vrši pritisak na suca kako bi donio privremenu mjeru, kojom bi se TDR-u omogućio ulazak u posjed tvornice.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković podsjetio je na konferenciji za novinare da danas istječe rok koji je zagrebački Općinski sud dao TDR-u za dostavljanje dokaza na kojima temelje svoj zahtjev za privremenom mjerom kojom bi se radnike natjeralo da napuste prostor tvornice.

Prozivajući neke hrvatske medije zbog navodne neobjektivnosti u izvještavanju o slučaju radnika TDZ-a, Iveković je upozorio na nesrazmjer naslova u nedjeljnom Jutarnjem listu "TDR traži 270 milijuna kuna odštete od radnika", u odnosu na "tri rečenice članka u tim novinama".

Sindikat se pita kako TDR tvrdi da sada trpi štetu, kada su bivšu tvornicu TDZ ionako htjeli ukinuti.

Odvjetnik Novog sindikata Krešimir Krsnik najavio je skoro podnošenje kaznene prijave u kojoj će biti prikazano i dokumentirano kako je "grupa Hrvata opljačkala ostale Hrvate", a u kojoj će biti navedena brojna poznata imena.

Ističući da Hrvatska udruga sindikata (HUS) daje bezrezervnu podršku Novom sindikatu i radnicima TDZ-a, predsjednik HUS-a Ozren Matijašević rekao je da manji dio medija namjerno dezinformira javnost kako je HUS ostavio radnike TDZ-a na cjedilu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙