FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amfilohije: kosovski narod "nezreo" za neovisnost

PRIŠTINA, 8. svibnja 2006. (Hina) - Mitropolit crnogorsko-primorskiAmfilohije Radović izjavio je da neovisnost nije rješenje za statusKosova jer smatra da se neovisnost ne može dati "nezrelim" osobamakoje su dopustile izbijanje nemira u ožujku 2004. godine.
PRIŠTINA, 8. svibnja 2006. (Hina) - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović izjavio je da neovisnost nije rješenje za status Kosova jer smatra da se neovisnost ne može dati "nezrelim" osobama koje su dopustile izbijanje nemira u ožujku 2004. godine.

U intervjuu koji u ponedjeljak objavljuje najtiražniji prištinski dnevnik na albanskom "Koha ditore", Amfilohije je kazao da bi neovisno Kosovo ometalo rad Srpske pravoslavne crkve (SPC), a bilo bi i izvor nemira i destabilizacije u regiji.

Mitropolit crnogorsko-primorski je ocijenio da je narod na Kosovu još nedovoljno "zreo" za neovisnost što je, po njegovim riječima, pokazao u međuetničkim nemirima u ožujku 2004. godine.

Amfilohije je u ime SPC-a izrazio žaljenje zbog rata na Kosovu 1999. godine i zbog svih njegovih posljedica koje su pogodile građane Kosova.

Govoreći o suživotu predstavnika dviju vjera na Kosovu, islamske i

pravoslavne, mitropolit Amfilohije je rekao da bi uspjeha moglo biti kad bi ljudi stvarno vjerovali u incijativu vjerskih velikodostojnika.

On je pozvao ljude da se vrate vjeri u Boga, kako bi prevladali osobne i vjerske razlike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙