FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski liječnici: trčanje maratona narušilo je zdravlje četverogodišnjem dječaku

NEW DELHI, 8. svibnja 2006. (Hina/AP) - Četverogodišnjem Indijcu kojije istrčao maraton dug 65 kilometara znatno je narušeno zdravlje, pišuu ponedjeljak indijski mediji koji prenose mišljenja liječnika koji supregledali dječaka.
NEW DELHI, 8. svibnja 2006. (Hina/AP) - Četverogodišnjem Indijcu koji je istrčao maraton dug 65 kilometara znatno je narušeno zdravlje, pišu u ponedjeljak indijski mediji koji prenose mišljenja liječnika koji su pregledali dječaka.

Policija i socijalna skrb u istočnoj indijskoj pokrajini Orissa preuzeli su Budhiu Singha te ga uputili na ispitivanja nakon što je indijska agencija za zaštitu ljudskih prava naredila istragu cijelog slučaja.

Njegov je trener, želeći zauzeti svoje mjesto u lokalnoj indijskoj knjizi rekorda, dječaka prošloga tjedna naveo da pokuša istrčati 70 kilometara, ali su ga liječnici zaustavili nakon 65 jer je pokazivao znakove iznimne iscrpljenosti, nakon što je trčao više od sedam sati po toplom i vlažnom vremenu.

Dječak je "pothranjen, anemičan i pod kardiološkim stresom", piše u ponedjeljak Hindustan Times navodeći liječnike

Budhia je rođen u indijskom slumu, a otkrio ga je prije dvije godine trener Biranchi Das kojega se optužuje da je iskorištavao dječakov atletski talent kako bi ga natjerao da trči duge pruge zbog vlastite slave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙