FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija će privatizirati skijalište na Himalajima

NEW DELHI, 17. travnja 2006. (Hina/dpa) - Indija će privatiziratiskijališta u Himalajima koja imaju najduže i najviše skijališne stazeu toj zemlji, objavio je tisak u New Delhiju u ponedjeljak.
NEW DELHI, 17. travnja 2006. (Hina/dpa) - Indija će privatizirati skijališta u Himalajima koja imaju najduže i najviše skijališne staze u toj zemlji, objavio je tisak u New Delhiju u ponedjeljak.

Vlada namjerava raspisati natječaj za dodjelu koncesije u trajanju od 99 godina za područje Gulmarga u indijskom dijelu Kašmira koje se nalazi na 4150 m nadmorske visine.

Država od privatizacije područja velikog šest četvornih kilometara očekuje prihod od najmanje 200 milijardi rupija (3,7 milijardi eura), piše dnevnik "Times of India" dodajući kako su njemački i francuski investitori već pokazali interes.

Gulmarg što u prijevodu znači "dolina cvijeća" nalazi se oko 56 km jugozapadno od Srinagara, administrativne prijestolnice Kašmira, blizu granice s Pakistanom. Indija je sa susjednim Pakistanom zbog Kašmira vodila dva rata koji su odnijeli desetine tisuća žrtava. Od primirja postignuto 2003. godine pokrajina podno Himalaja, poznata po prirodnim ljepotama, ponovo postaje tražena turistička destinacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙