FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački princ donosi svoje pivo u Indiju

NEW DELHI, 13. travnja 2006. (Hina/dpa) - Jedan se njemački princ nadada će Indijce naučiti da kažu 'Prost' i sklopio je partnerstvo spivovarom u toj južnoazijskoj zemlji koja će proizvoditi njegovobavarsko pivo.
NEW DELHI, 13. travnja 2006. (Hina/dpa) - Jedan se njemački princ nada da će Indijce naučiti da kažu 'Prost' i sklopio je partnerstvo s pivovarom u toj južnoazijskoj zemlji koja će proizvoditi njegovo bavarsko pivo.

Pivovara Kaltenberg u vlasništvu princa Leopolda od Bavarske udružila se s pivovarom Him Neel u indijskoj državi Himanchal Pradesh i proizvodit će pivo od vode s Himalaja i njemačkoga ječma i hmelja, u skladu s njemačkim pravilnikom o čistoći piva.

"Indija je teško tržište, ali obećaje", rekao je princ u srijedu navečer u njemačkome veleposlanstvu u New Delhiju gdje je dao na kušanje prve plodove svoga rada.

Komplicirani zakoni koji zabranjuju reklamiranje alkoholnih pića i različiti porezi u svakoj indijskoj državi otežavaju prodor na to tržište, kaže prapraunuk posljednjega bavarskoga kralja Ludwiga III.

No Leopold kaže da uz godišnju konzumaciju 1,5 litara piva po osobi, te uz rast srednje klase koja prati globalne trendove, potrošnja kvalitetnoga piva u Indiji "može samo rasti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙