FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki mediji o posjetu potpredsjednika Dicka Cheneya Hrvatskoj

WASHINGTON, 7. svibnja (Hina) - Američki mediji javljaju o posjetuameričkog potpredsjednika Dicka Cheneya Hrvatskoj i ističu njegovupotporu Hrvatskoj kao i Albaniji i Makedoniji za ulazak u NATO iEuropsku uniju.
WASHINGTON, 7. svibnja (Hina) - Američki mediji javljaju o posjetu američkog potpredsjednika Dicka Cheneya Hrvatskoj i ističu njegovu potporu Hrvatskoj kao i Albaniji i Makedoniji za ulazak u NATO i Europsku uniju.

List The Washington Post piše u nedjelju kako se Cheney u Dubrovniku susreo s hrvatskim čelnicima predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom na završetku putovanja tijekom kojeg je posjetio tri zemlje, pored Hrvatske i Litvu i Kazahstan.

Post ističe kako je tijekom susreta s premijerom Sanaderom potpredsjednik Cheney rekao kako Sjedinjene Države snažno podržavaju uključenje Hrvatske u euroatlantske integracije, NATO i EU.

Post i The New York Times na svojim web stranicama prenose agencijske vijesti da je Cheney u nedjelju na sastanku s čelnicima zemalja Američko-jadranske povelje, Hrvatske, Albanije i Makedonije, izrazio potporu trima zemljama za uključenje u NATO i EU rekavši kako će njihov ulazak "podmladiti" ove dvije organizacije.

Cheney je hrvatskom premijeru Sanaderu, albanskom premijeru Saliju Berishi i makedonskom premijeru Vladi Bučkovskom također zahvalio na njihovoj pomoći u borbi protiv terorizma.

I američke televizije poput Fox Newsa i ABC Newsa ukratko javljaju o Cheneyovom posjetu Hrvatskoj prenoseći agencijske vijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙