FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Castro među najbogatijim čelnicima svijeta

NEW YORK, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kralj Saudijske ArabijeAbdullah, kubanski predsjednik Fidel Castro, princ Albert II. odMonaka i britanska kraljica Elizabeta II. među deset su najbogatijihčelnika u svijetu, prema popisu koji je za 2006. sastavio američkičasopis Forbes.
NEW YORK, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kralj Saudijske Arabije Abdullah, kubanski predsjednik Fidel Castro, princ Albert II. od Monaka i britanska kraljica Elizabeta II. među deset su najbogatijih čelnika u svijetu, prema popisu koji je za 2006. sastavio američki časopis Forbes.

Na vrhu popisa su kraljevi, ali i nekoliko predsjednika, objavio je časopis na svojoj internetskoj stranici.

Saudijski kralj Abdullah (82) zauzeo je prvo mjesto, s bogatstvom koje se procjenjuje na 21 milijardu dolara.

U stopu ga prate brunejski sultan Hassanal Bolkiah (59) s 20 milijarda i predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Halifa ben Zayed al-Nahyane (58), s 19 milijarda.

Čelnik iz Dubaija, šeik Mohammed ben Rached al-Maktum (56) je na četvrtom mjestu (14 milijarda).

Daleko iza njega su princ Hans-Adam (61) iz Liechtensteina, sa 4 milijarde i princ Albert II. od Monaka (48), s milijardom dolara.

Fidel Castro (79) je na sedmom mjestu, s bogatstvom koje Forbes procjenjuje na 900 milijuna dolara, što kubanski predsjednik opovrgava, tvrdeći da je njegov osobni imetak jednak ništici, kako piše časopis.

Osmi po redu među državnim poglavarima je predsjednik Ekvatorske Gvineje Teodoro Obiang Nguema (63) koji raspolaže sa 600 milijuna dolara.

Za njim dolazi britanska kraljica Elizabeta II. (80) s 500 milijuna dolara i nizozemska kraljica Beatrix (68) s 270 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙