FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fidel Castro stao u obranu iranskog nuklearnog programa

HAVANA, 20. travnja 2006. (Hina/AFP) - Kubanski predsjednik FidelCastro u srijedu je stao u obranu prava Irana na civilnu nuklearnuenergiju, izrazivši sumnju u sadašnju međunarodnu "kampanju" protivTeherana.
HAVANA, 20. travnja 2006. (Hina/AFP) - Kubanski predsjednik Fidel Castro u srijedu je stao u obranu prava Irana na civilnu nuklearnu energiju, izrazivši sumnju u sadašnju međunarodnu "kampanju" protiv Teherana.

U dvoiposatnom govoru u prigodi 45. obljetnice neuspjele invazije u Zaljevu svinja, Fidel Castro je rekao da "nema dvojbe da će se Sjedinjene Države prevariti glede Irana".

"Ne može se napasti nekog samo zato što se pretpostavlja da on može proizvesti nuklearno oružje", naglasio je Castro pred oko tri tisuće ratnih veterana i dužnosnika u kazalištu Karla Marxa u Havani.

Dana 19. travnja 1961., nakon 62 sata žestoke borbe, kubanski ekspedicijski korpus sa 1.400 Castrovih protivnika, položio je oružje pošto je izgubio 107 čovjeka u svojim redovima i usmrtio 161 osobu među vladinim snagama nakon neuspješne invazije u Zaljevu svinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙