FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fidel Castro održao govor mobitelom

CARACAS, 22. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nakon što kubanski vođaFidel Castro u petak nije mogao zajedno s predsjednikom VenezueleHugom Chavezom održati javni govor, Chavez ga iz prepunog kazališta uCaracasu nazvao mobitelom i njihov razgovor priključio na razglas.
CARACAS, 22. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nakon što kubanski vođa Fidel Castro u petak nije mogao zajedno s predsjednikom Venezuele Hugom Chavezom održati javni govor, Chavez ga iz prepunog kazališta u Caracasu nazvao mobitelom i njihov razgovor priključio na razglas.

"Brate, pozdravi ljude okupljene u kazalištu", rekao je Chavez.

Svjetina je zapljeskala kada se Castrov glas začuo s druge strane žice. "Triput si me nazvao i stalno ponavljam jednu te istu stvar", rekao je Castro žaleći se na loše veze.

Chavez je upriličio skup u čast kubanskih liječnika koji su došli na ispomoć u Venezuelu u zamjenu za naftu iz te zemlje, petog svjetskog proizvođača nafte.

Kada se veza prekinula, Chavez se našalio da u tome svoje prste ima američki predsjednik George W. Bush. "Čini se da se umiješao gospodin Opasni", rekao je Chavez aludirajući na Busha.

Chavez, izabran 1998. godine, ojačao je veze s Kubom u sklopu obećane socijalističke "revolucije" kojoj je cilj dokidanje siromaštva. Intenzivirani gospodarski odnosi s Venezuelom pomogli su u oživljavanju kubanskog gospodarstva koje se urušilo 1990-tih nakon pada Sovjetskog Saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙