FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Zagrebački SDP ima što ponuditi SDP-u i Zagrepčanima

Zagrebački SDP ima što ponuditi SDP-u i ZagrepčanimaZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Gradske organizacijeSDP-a i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je večeras nakonsjednice Gradskog odbora SDP-a kako "zagrebački SDP ima što ponuditiSDP-u i Zagrepčanima kao stranka koja nosi cjelovitu odgovornost uupravljanju Zagrebom".
ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Gradske organizacije SDP-a i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je večeras nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a kako "zagrebački SDP ima što ponuditi SDP-u i Zagrepčanima kao stranka koja nosi cjelovitu odgovornost u upravljanju Zagrebom".

"Naš cilj je da zagrebački SDP, koji je dosad premašivao četvrtinu ukupnih glasova SDP-a na parlamentarnim izborima, dosegne jednu trećinu, te tako da svoj obol pobjedi SDP-a na predstojećim izborima", kazao je Bandić na konferenciji za novinare, nakon sjednice, na kojoj je bio nazočan i predsjednik stranke Ivica Račan.

Najavio je da će zagrebački SDP krajem svibnja ili početkom lipnja izaći s "prijedlogom o radu i radnicima u svrhu jačanja zagrebačkog gospodarstva i proizvodnje" kako bi se tim mjerama odgovorilo na, kako kazao ,"ne baš bajno stanje rada i radnika te proizvodnih djelatnosti". Konkretnije o tom prijedlogu nije želio govoriti.

"Na večerašnjoj sjednici zagrebačkog SDP-a bilo je riječi i o kadrovskoj politici u SDP-u Zagreba, i na državnoj razini, o čemu je govorio Ivica Račan", rekao je Bandić, ustvrdivši da su im stajališta "skoro identična" kada je riječ o tome da treba još bolje, odlučnije i odgovornije raditi svoj posao.

Bandić je rad zagrebačkog SDP-a ocijenio s dva plus, ali i dodao kako se nada da će "dogurati do četvorke". "Možemo još bolje, a o tome u prilog govori i činjenica da nam je nedostajalo 300 glasova (na lokalnim izborima 2005.) da dobijemo većinu u Gradskoj skupštini tj. 26 gradskih zastupnika" (sada ih SDP ima 25).

Članovi zagrebačkog SDP-a isticali su nedovoljnu vertikalnu i horizontalnu komunikaciju u stranci, izostanak sustavne edukacije članstva i nedostatnu participacija članova stranke u odlučivanju.

Bandić je rekao kako je zadovoljan razinom takve rasprave. "Nismo monolitna partija starog tipa nego demokratska stranka gdje su poželjna različita razmišljanja", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙