FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sa Sjednice Vlade

ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Sa Sjednice Vlade
ZAGREB, 5. svibnja 2006. (Hina) - Sa Sjednice Vlade

HINA - Financijski servis

Drugu godinu zaredom poljoprivredni i prehrambeni sektor bilježi pozitivne trendove, izvijestio je danas premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade koja se suglasila s programom potpore proizvodnji slavonskog kulena.

Kroz taj program Vlada želi udvostručiti proizvodnju tog autohtonog proizvoda, odnosno podići je na 240 tona godišnje.

Vlada je odobrila nastavak projekta izgradnje i rekonstrukcije putničkih i izletničkih brodova za potrebe malih privatnih brodara. Na ime državnih poticaja ove je godine u proračunu osigurano 2,5 milijuna kuna.

Da bi se država pripremila za eventualne poremećaje u opskrbi energentima, prije svih naftom, Vlada je Saboru predložila da po hitnom postupku donese Zakon o tržištu nafte i naftnih derivata.

Taj prijedlog predviđa obvezno držanje zaliha energenata na razini 90-dnevne prosječne potrošnje. Zalihe bi se postupno povećavale, s tim da bi se količina koja može pokriti potrebe unutar 90 dana morala doseći 2012. godine.

Zakon predviđa da se osnuje Agencija za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata koja bi nadzirala kako se distributeri drže pravila o obveznim zalihama.

Cijena nafte i naftnih derivata kao i dosad utvrđivala bi se u skladu s uvjetima na tržištu, s tim da bi Vlada radi zaštite potrošača mogla odrediti najvišu cijenu za neki derivat, ali najduže za razdoblje od 90 dana.

Vladinu podršku dobio je prijedlog znanstvene i tehnologijske politike države do 2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙