FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sa sjednice Vlade

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Sa sjednice Vlade
ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Sa sjednice Vlade

HINA - Financijski servis

Vlada će u dogovoru s Inom i njenim strateškim partnerom naći načina kako voditi računa o svjetskim cijenama nafte, te cijenama naftnih derivata u Hrvatskoj, vodeći pritom račun o socijalnoj osjetljivosti, izjavio je danas premijer Ivo Sanader.

Premijer je pritom ponovio Vladinu odlučnost da brani cijenu najprodavanijeg benzina Supera 95 od osam kuna, te da to i čini.

Zamoljen da komentira rast cijena nafte na svjetskom tržištu, te stoga eventualno novo poskupljenje naftnih derivata u Hrvatskoj, Sanader je rekao da se pozorno prati trend cijena na svjetskom tržištu.

Najavio je i da će se sredinom idućeg tjedna sastati s čelništvom Ine, a tema toga sastanka bit će upravo stanje i kretanje cijena na svjetskom tržištu nafte.

Hrvatska Vlada do sada se nije uključivala u 'sukob' radnika Tvornice duhana Zagreb i Uprave TDR-a, odnosno Adris grupe, ali izgleda da je došao trenutak kada bi se i Vlada, odnosno resorno ministarstvo trebali uključiti, izjavio je u ćetvrtak premijer Ivo Sanader.

"To ćemo i napraviti. Nećemo mirno gledati što se događa, ali ćemo poštovati i načelo pravne države i načelo socijalne osjetljivosti", kazao je Sanader novinarima u Banskim dvorima.

Premijer je istaknuo da u slučaju TDZ - TDR, odnosno Adris grupa treba poštovati dva načela - pravne države i socijalne osjetljivosti.

Premijer nije želio reći ništa konkretnije o mogućem uključenju Vlade u razrješenje slučaja TDZ-Adris grupa. Ne zna ni je li zatražena intervencija državnih organa u tom slučaju, te najavljuje da će prikupiti sve informacije.

Sanader je najavio i kako će koncem idućeg tjedna pozvati na sastanak sve sindikalne središnjice, a jedna od tema sastanka bit će i slučaj TDZ - TDR.

Pedesetak radnika je u petak, 7. travnja zauzelo Tvornicu duhana Zagreb, koja je nakon privatizacije postala zagrebačkim pogonom TDR-a, nakon što ih je Uprava TDR-a obavijestila da se prekida proizvodnja u Zagrebu, a radnike uputila na korištenje godišnjeg odmora i otkaznog roka. Radnici su najavili da će ostati u tvornici dok ne pokrenu proizvodnju, a tvornica bude vraćena u njihovo vlasništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙